Hvis du er i Toscana, kan du næsten ikke undgå at have hørt om byerne Firenze, Sienna eller San Gimignano. Vi tog til alle tre byer på vores sommerferie til Italien (LINK). Vi brugte 1 dag i Firenze og 1 dag i Sienna og San Gimignano. Jeg har lavet en lille guide til Firenze, hvis du skal opleve Firenze, men ikke har ret meget tid.

Firenze

Vi boede på en campingplads, ca. 30 km væk fra Firenze og tog toget derind. Det sparede os for besværet med bilen og vi kunne slappe af på turen sammen med vores børn (16 mdr. og 3,5 år). Firenze er kunstens by og kun overgået af Athen og Rom. Firenze har over halvdelen af kunstværkerne i Italien og blandt de mere kendte kunstnere og tænkere der har boet i byen er Leonardo da Vinci, Michelangelo, Galileo Galilei.

Hvis du vil opleve Firenze er her en lille liste, som kan opfattes som must-see eller blot en liste du kan plukke fra.

  1. Gå på opdagelse i alle de fine og små detaljer på Il Duomo. Køb kun billet hvis du vil bruge tiden eller du vil gå helt op i det 85 meter høje klokketårn (Giotto’s klokketårn).
  2. Nye guldsmykker? Ponte Vecchio – En af de ældste broer i Firenze, som i dag er fyldt med guldsmede. I daglig tale bliver den også kaldet guldsmedebroen.
  3. Se på de velkendte skulpturer på Piazza della Signoria – Rådhuspladsen.
  4. Nyd roen og Firenze lidt fra oven i parken ved Piazzale Michelangelo.
  5. Shop tasker, solbriller, tørklæder og handsker på Mercato Nuovo eller køb eksklusive mærkevarer på Via Roma.
  6. Se Michelangelo’s brud i form af en kirke, Santa Maria Novella, lige ved siden af togstationen inden du tager toget hjem igen.

Sienna og San Gimignano

De 2 byer ligger alle inden for 1 times kørsel fra Firenze og de bestemt værd at besøge. Sienna har en kæmpe plads, hvor der stadig afholdes hestevæddeløb, hvor tilskuerne står inde midt på pladsen. Sienna er en hyggelig by, men kan ikke rigtig leverer meget mere end andre italienske større byer.

San Gimignano kan derimod klart anbefales. Denne lille bjergby og gamle borg ligger helt fantastisk højt oppe med god udsigt og en super fin og hyggelig stemning. San Gimignano er fyldt med tårne i hele den gamle bydel. Tag på opdagelse i de smalle og hyggelige gader og nyd et glas vin med udsigt ud over vinmarkerne.