Mere end 3.000 år har Athen været beboet, byen er hjemsted for OL og med Akropolis som den største seværdighed. Athen er en storby, med ca. 3,7 mio. Indbyggere, der både kan begejstre og skuffe. Vi valgte at tage turen, på 160 km, fra Tolo til Athen – for hvornår kommer man lige til Athen igen? De fleste danskere vælger at tage flyet til en af de græske øer i stedet.

Athen virker og er en stor by, med trafik, smog, mange mennesker og en hel del historie bag sig. Athen afholdte i 1896 det første OL og har en lang historie som handelsby. Athen kan fortælle deres historie med imponerende flotte historiske bygninger og det er værd at gå efter dem i byen.

Du bør tage forbi “De Ukendte Soldaters” grav for at opleve en smuk bygning og den noget mærkværdige eksercits der bliver udført af de bevogtende soldater. Monumentet ligger ved nationalparken og Zappeion som blev bygget til det første OL, men i dag fungerer som et konferencecenter.

Ikke langt fra monumentet ligger Akropolis. Akropolis er nok det mange vil forbinde med Athen og Grækenland, men faktisk betyder ordet akropolis blot “Højeste by”. Dermed findes der et akropolis i mange græske byer, men den i Athen er som ofte den mest omtalte og kendte af dem.

Akropolis er i dag en ruinby, men ganske godt bevaret. Den giver en naturlig god udsigt ud over Athen og giver en fornemmelse af de kæmpe bygninger der har udgjort byen for mange år siden. Hele området er fyldt med marmor, men det kan give nogle udfordringer i varmen, da marmor bliver utrolig glat at gå på. Du skal også være opmærksom på at klapvogne og barnevogne ikke er velkomne i Akropolis – det kan derfor blive ekstremt varmt at gå rundt, med næsten ingen mulighed for skygge.

Athen har en mægtig historie bag sig, men ud over det, kan Athen ikke rigtig noget som andre store byer ikke også kan. Athen, Akropolis og de andre imponerende bygninger og kultur er værd at tage turen for, men om jeg kommer igen – det tror jeg ikke. Byen imponerer ikke så meget så besøg nummer 2 ligger højt på listen.